divendres, 20 de desembre del 2013

Comunicat conjunt sobre l'acord de jornada

Després de mesos de negociacions, els representants sindicals i l’Ajuntament vam arribar a un acord amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de les retallades en les nostres condicions laborals i que tindrà continuïtat durant el 2014.

Pel que fa a la jornada, s’estableixen 7 hores i 13 minuts diaris (J1) o 7 hores i 42 minuts (J2). A més, es poden disposar de 8 dies de conciliació (a gaudir preferentment en Setmana Santa i Nadal), més els tres dies d’assumptes propis i 22 hores de conciliació, que es poden realitzar de forma fraccionada o en dies sencers durant tot l’any.

Pel que fa als casos d’incapacitat temporal, s’han incrementat els casos excepcionals que permeten complementar al 100% les retribucions del personal en situació d’IT. I també s’ha ampliat el període de carència a 20 dies (abans 10) semestrals màxims per cobrar la paga de productivitat íntegra en els casos de baixa d’IT als quals no se li complementin al 100%.

Altra millora contemplada fa referència a les bases del fons social recollint noves propostes que s’adeqüen a la realitat socio-econòmica actual facilitant el tipus de documentació acreditativa que cal aportar per poder rebre un ajut per a
familiars de primer grau amb discapacitat.

Tot i aquestes millores, considerem que cal continuar treballant per recuperar els drets laborals i socials que hem perdut en els darrers anys a base de retallades indiscriminades.