dilluns, 23 de desembre del 2013

Al·legacions al pressupost de 2014


El ple del passat 23 de novembre aprovava de manera provisional els pressupostos municipals per a l’any 2014, amb un capítol I, el de personal, que suposa el manteniment de la totalitat de la plantilla i del Fons Social; dos aspectes dels quals ens congratulem. No obstant això, ens hem de mostrar especialment crítics amb diversos aspectes i així ho hem reflectit en les al·legacions que hem presentat als comptes municipals les seccions de CC.OO, USOC i CSIF.

El primer d’ells fa referència a les càrregues de feina i assignació de tipologies de jornada. Considerem imprescindible que es faci una valoració de llocs de treball per a tota la plantilla ja que seria una manera molt més justa i equitativa d’adjudicar aquestes modificacions de jornades.

Tampoc entenem el canvi en la distribució de les retribucions del personal eventual i no compartim en absolut que les contractacions temporals i/o el nomenament de funcionaris interins en determinats supòsits es basi únicament en el criteri de l’empresa, sense tenir en compte el criteri dels representants de la plantilla.

Altre aspecte que rebutgem és que no s’ofereixin més matrícules de les que pugui assumir el personal de l’Escola de Música.

Des de la secció sindical de CC.OO volem denunciar, un cop més, el que considerem un repartiment poc equitatiu, que en molts casos suposa un greuge comparatiu respecte la resta de treballadors i treballadores, en l’assignació de diferents tipologies de jornades.

No dubtem que moltes d’aquestes assignacions estiguin més que justificades, però continuem defensant que darrera s’amaga una valoració de llocs de treball i un augment salarial encobert.

Per tant, i tenint en compte el moment actual en el que no es cobreixen baixes, ni jubilacions i en els serveis s’ha experimentat un increment de les tasques a realitzar, manifestem la necessitat de que es faci una valoració sobre tota la plantilla. Aquesta actuació seria molt més justa i equilibrada per a tot el conjunt de treballadors i treballadores.

Des de CC.OO també volem aprofitar aquesta ocasió per desitjar-vos Bones Festes!

divendres, 20 de desembre del 2013

Comunicat conjunt sobre l'acord de jornada

Després de mesos de negociacions, els representants sindicals i l’Ajuntament vam arribar a un acord amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de les retallades en les nostres condicions laborals i que tindrà continuïtat durant el 2014.

Pel que fa a la jornada, s’estableixen 7 hores i 13 minuts diaris (J1) o 7 hores i 42 minuts (J2). A més, es poden disposar de 8 dies de conciliació (a gaudir preferentment en Setmana Santa i Nadal), més els tres dies d’assumptes propis i 22 hores de conciliació, que es poden realitzar de forma fraccionada o en dies sencers durant tot l’any.

Pel que fa als casos d’incapacitat temporal, s’han incrementat els casos excepcionals que permeten complementar al 100% les retribucions del personal en situació d’IT. I també s’ha ampliat el període de carència a 20 dies (abans 10) semestrals màxims per cobrar la paga de productivitat íntegra en els casos de baixa d’IT als quals no se li complementin al 100%.

Altra millora contemplada fa referència a les bases del fons social recollint noves propostes que s’adeqüen a la realitat socio-econòmica actual facilitant el tipus de documentació acreditativa que cal aportar per poder rebre un ajut per a
familiars de primer grau amb discapacitat.

Tot i aquestes millores, considerem que cal continuar treballant per recuperar els drets laborals i socials que hem perdut en els darrers anys a base de retallades indiscriminades.

dijous, 5 de desembre del 2013

Salva Lara: "El projecte de reforma de l'administració local no és una llei tècnica sinó política"


 Un moment de la taula rodona celebrada a l'Ateneu

La Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que prepara el govern central “no és una llei tècnica, és una llei política, tardofranquista, perquè pretén acabar amb l’autonomia local, principi contingut a la Constitució”.

Aquesta és una de les conclusions de la xerrada-debat que sota el títol “Diguem No a la Llei de la Reforma Local” es va fer ahir a l’Ateneu, organitzada per la secció sindical de CC.OO de l’Ajuntament de Cerdanyola.

L’acte sobre el projecte de Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local va comptar amb la participació de Salva Lara, de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO Catalunya, i de representants dels grups polítics presents al consistori: Francisco Ortiz, del PSC; Maria Reina, d’ICV-EUiA; Alfons Escoda, de CiU, i Carles Escolà, de Compromís per Cerdanyola.

Notícia publicada a Cerdanyola.info (cliqueu)

Salva Lara