divendres, 15 de novembre del 2013

Cerdanyola participa a la tancada comarcal contra la Reforma Local


 Recollida de firmes contra el projecte de llei en un moment de la tancada a la sala de Plens de Terrassa

Representants de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament de Cerdanyola participaven ahir en la tancada nocturna que es va realitzar a la sala de Plens de l'Ajuntament de Terrassa en protesta contra el projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de les Administracions Locals que el govern del PP vol endegar a corre-cuita i sense debat públic. Conbsiderem que aquest projecte és el mes gran atac que s’ha produït en democràcia als nostres serveis municipals. Si la Llei s’aplica desapareixeran o es veuran greument deteriorats, entre d’altres, els serveis socials i culturals d’atenció a les persones:
- Centres cívics.
- Centres residencials i ajuda domiciliaria per a la gent gran.
- Programes esportius.
- Programes de insercions pels joves.
- Atenció a les dones maltractades.
- Oficines de informació al consumidor.
- Escoles de música.
- Escoles bressol.
- Programes locals per millorar l’aplicació de l’ensenyament.
- Hospitals de titularitat local.
- Serveis de neteja viària i els de recollida d’escombraries.
- Vigilància de les condicions mediambientals.
- Transport públic urbà.
- Promoció i dinamització econòmica

 Representants de la secció de CCOO a l'Ajuntament de Cerdanyola durant la tancada

El manifest sindical en contra del projecte normatiu del govern del PP remarca que això succeirà per que es treu als Ajuntaments les competències sobre aquestes matèries per passar-les a les Administracions autonòmiques, sense cap garantia de continuïtat no tan sols de la qualitat sinó de la mateixa prestació del servei.

S’encomanen la gestió de molts serveis municipals a les Diputacions Provincials, institucions amb molta menys legitimitat democràtica, proximitat, eficàcia i eficiència. Per contra no només no s’enforteixen els mecanismes de cooperació i coordinació entre municipis com les mancomunitats i consorcis sinó que se’ls afebleix i obstaculitza.

En defensa d’aquest projecte de llei s’abdueixen raons econòmiques que son falses ja que les administracions locals tenen superàvit en el seu conjunt, i només son responsables del 4% del deute públic.

La realitat es que es vol condemnar als ajuntaments a la penúria econòmica o a la inactivitat al no preveure mesures per enfortir les hisendes locals, ni una distribució dels ingressos de l’estat amb criteris que anteposin l’atenció i proximitat amb la ciutadania.

A més a més com a conseqüència de la seva aplicació no només es precaritzaran les condicions laborals de les persones que treballen als ajuntaments sinó que centenars de milers d’empleats públics es quedaran a l’atur.

Aquest projecte que ha estat ideat i ordenat des de l’oficina d'un ministeri llunyaníssim del mon municipal, està impregnat d’una ostensible voluntat recentralitzadora.

Es vol limitar l’autonomia municipal buidant de contingut les administracions més controlables i més properes a la ciutadania, i les que més han afavorit la seva participació. I no es té en compte les competències sobre l’administració local de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Aquest projecte de Llei de Reforma de l’Administració Pública, com el de la LOMCE, o com les mesures que s’estan prenent sobre el sistema de Salut o sobre les pensions, son un greu atac a la democràcia que vol restringir directament els serveis públics essencials, que son aquells que garanteixen l’exercici de drets bàsics en condicions d’equitat per a la ciutadania.

NO AL PROJECTE DE LLEI DE REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL