divendres, 29 d’octubre del 2010

Mor Marcelino Camacho. Se'n va un gegant; un home que va millorar la vida de molts




Ha mort Marcelino Camacho. El dirigent obrer i comunista, el representant més qualificat dels drets dels treballadors. Tota una vida dedicada a la causa dels més febles, a la conquesta d'una societat més justa i solidària. CCOO lamenta la mort del seu primer secretari general. Plany que hauria de ser compartir per totes i tots els treballadors.

En la guerra, en l'exili, en la dictadura i en la llibertat, Marcelino Camacho sempre va lluitar al costat dels treballadors. Va ser detingut en nombroses ocasions i empresonat durant diversos anys. Va ser el primer secretari general de CCOO, en la clandestinitat de l'Assemblea de Barcelona i en l'I Congrés, ja conquerida la democràcia, el 1978; el militant obrer que, al costat d'uns altres molts sindicalistes, va fundar al final dels 50 les primeres comissions obreres.

Durant més de 10 anys va ocupar la secretaria general de CCOO, - posteriorment fins al 1996 va ocupar la presidència -, una organització que ell va contribuir decisivament a transformar en el primer sindicat del país. Era un home obert, ferm, coherent i defensor d'un sindicalisme de pressió-negociació, que des de fa molts anys simbolitza l'estratègia del moviment sindical.

El seu compromís amb la llibertat i el socialisme el va portar molt aviat a ingressar al PCE, i a protagonitzar la lluita política i sindical amb la mateixa obstinació i generositat. El 1985 va formar part del grup que va fundar IU, organització a què va pertànyer fins al final dels seus dies.

Però, sens dubte, el seu més gran llegat apareix indissolublement associat a la creació i desenvolupament de CCOO, un sindicat que va modernitzar i va transformar, a partir d'una aposta decidida i valenta per l'autonomia sindical, autonomia que ja és l'expressió d'identitat més sòlida de CCOO. Els que posteriorment li van succeir en el càrrec, Antonio Gutiérrez, José María Fidalgo i l'actual secretari general, Ignacio Fernández Toxo no han fet sinó blindar el seu llegat.

Marcelino Camacho estarà sempre present en el projecte sindical de CCOO, en la reivindicació i en la proposta, en la negociació i en la mobilització. Ens ha deixat Marcelino Camacho, un home irrepetible.

divendres, 8 d’octubre del 2010

Nota d'agraïment


Companys i companyes,

 Les seccions sindicals de CCOO i UGT de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès volem agrair-vos la vostra participació en la Vaga General del dia 29 de setembre.

Malgrat el que van dir alguns mitjans de comunicació d’abast nacional, la protesta va ser tot un èxit.

La concentració davant l’Ajuntament i posterior recorregut pels carrers del municipi van evidenciar el nostre malestar i del conjunt del poble contra la Llei de Reforma Laboral, una autèntica retallada dels nostres drets.

Estem convençuts que el govern central prendrà nota del què els treballadors i les treballadores exigim.

No a la reforma laboral!
Si als serveis públics!

Seccions sindicals de CCOO i UGT de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

La Audiencia Nacional abre la vía para elevar al Constitucional el recorte salarial del sector público


La Sala de lo Social de la Audiencia Nacional ha abierto la vía procesal para elevar al Tribunal Constitucional la posible inconstitucionalidad del recorte salarial de las empleadas y empleados públicos que motivó la convocatoria de huelga del sector público del día 8 de junio. Una de las actuaciones judiciales del sindicato frente a los recortes dentro de la campaña "CCOO con tus derechos", en relación con la Fabrica Nacional de la Moneda y Timbre, es la que provoca esta manifestación unánime de la Sala .

La Sala de lo Social de la Audiencia Nacional ha dictado por unanimidad Providencia de 30 de septiembre, por la que concede plazo a las partes "para que aleguen lo que a su derecho convenga sobre la pertinencia de plantear cuestión de constitucionalidad", en relación con algunas disposiciones de su ámbito jurisdiccional contenidas en el Real Decreto ley 8/2010 de 20 de mayo, por el que se adoptan medidas extraordinarias para la reducción del déficit público. Las disposiciones citadas se encuentran referidas a la reducción salarial de las personas asalariadas en régimen laboral del sector público.

La Providencia, dictada en el curso del conflicto colectivo planteado a instancias de CCOO en el ámbito de la Fábrica Nacional de la Moneda y Timbre, avanza "dudas sobre la constitucionalidad" de la redacción de algunos de sus artículos por posible afectación del "contenido esencial del derecho a la libertad sindical y a la negociación colectiva".

Esta Providencia, sin prejuzgar el sentido final del procedimiento, "refuerza", según Enrique Lillo, Letrado del Gabinete Interfederal de CCOO, "la posición defendida por nuestro sindicato frente al recorte salarial y en demanda de la vigencia de los Convenios y Acuerdos colectivos alcanzados para 2010 en las administraciones y sector públicos".

CCOO mantendrá las actuaciones jurídicas y procesales iniciadas en defensa de los derechos de los asalariados del sector público, promoviendo las iniciativas necesarias para su extensión a cerca de 3.000.000 de personas, empleadas y empleados públicos.

Veure la notícia a Cerdanyola.info